سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : سه شنبه 94/12/18 | 6:3 صبح | نویسنده : HD

فواید ورزش در تعطیلاتتعطیلات فرصت خوبی است تا ورزش کنیم. بیشتر بیماران از نداشتن وقت کافی برای ورزش شاکی هستند. البته این بهانه است و همه آدم‌ها می‌توانند و موظف هستند برای ورزش وقت کافی بگذارند. در هر حال، فرصت‌هایی مثل نوروز را باید مغتنم شمرد و قسمتی از آن را به ورزش اختصاص داد.
 
سال‌هاست بشر تاثیر خوب ورزش بر جلوگیری از افزایش وزن، چربی خون، دیابت و فشار خون را به اثبات رسانده است. با وجود این، هر روز مقالات متعددی درباره اثرات مفید فعالیت بدنی منتشر می‌شود.
 
تاثیر ورزش‌های غیر‌هوازی بر پیشگیری و کنترل دیابت و افزایش وزن اثبات شده است. برای کسانی که به دلیل آرتروز یا مشکلات مشابه، توان انجام ورزش‌های هوازی مثل دویدن، پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری ندارند، انجام ورزش‌های غیر‌هوازی و مقاومتی مثل کار با وزنه، فنر یا رینگ ـ که درمنزل نیز قابل انجام است ـ اگر به صورت مرتب و روزانه به مدت حداقل 30 تا 60 دقیقه انجام شود تاثیرات مثبتی در حد ورزش‌های هوازی روی کنترل وزن بدن و تنظیم قند خون دارد. البته ورزش‌های هوازی به دلیل ایجاد شادابی و بالا بردن روحیه علاوه بر فواید فوق، تاثیرات مثبت بیشتری دارند.
 
تاثیر مثبت ورزش بر پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز اثبات شده است. نتایج بررسی‌ها در‌خصوص ابتلا به سرطان‌های روده بزرگ و پستان مردان و زنانی نشان داد آنها که روزانه 30 تا60 دقیقه فعالیت ورزشی داشتند به نسبت کسانی که ساکن بودند و ورزش نمی‌کردند تا 40 درصد کمتر به این دو سرطان مبتلا شدند.

در مورد سرطان ریه نیز چنین نتایجی دیده شده است. علاوه بر این، ورزش در کسانی که سرطان دارند و تحت معالجه هستند، باعث بهبود و افزایش طول عمر شده است.
 
موضوع سوم، تاثیر مثبت ورزش در پیشگیری از ابتلا به زوال عقل یا دمانس است‌. این بیماری که نشانه‌های آن از دست رفتن حافظه و تغییر خلق است در حال حاضر به خاطر زیاد شدن سن جامعه، درصد قابل ملاحظه‌ای از افراد جامعه را مبتلا کرده است‌. تاثیر مثبت ورزش سالمندان در جلوگیری از ابتلا به این بیماری به اثبات رسیده است.
 
نکته مهم این است ورزش باید روزانه یا دست‌کم بیشتر روزها انجام شود و در تمام سال‌های زندگی ادامه یابد تا چنین تاثیرات مفیدی را بر جای گذارد. در واقع، تاثیر ورزش تا وقتی ورزشکار باشیم، وجود دارد و با ترک ورزش، کم‌کم اثرات آن محو می‌شود. این موضوع برای سنین پیری که بیماری‌ها بیشتر شایع هستند، اهمیت اساسی دارد.

منبع: جام جم




تاریخ : سه شنبه 94/12/18 | 6:1 صبح | نویسنده : HD
تخم های هندوانه حاوی اسیدهای چرب مونواشباع نشده، اسیدهای چرب پلی اشباع نشده و اسیدهای چرب اُمگا-3 هستند. این چربی ها نه تنها به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می کنند بلکه در تحت کنترل نگه داشتن کلسترول هم نقش دارند.
تخم هندوانه بخوریدبه گفته کارشناسان تغذیه، تخم هندوانه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که برای سلامت بدن مفید هستند.

نوشیدن یک لیوان آب هندوانه یا خوردن هندوانه نه تنها موجب پرشدن معده می شود بلکه مواد مغذی از بین رفته را نیز احیاء می کند. اما نباید از خواص تخم هندوانه هم غافل شد چرا که مملو از خواص مغذی است.

تخم هندوانه به کاهش فشار خون کمک می کند. تخم های هندوانه منبع غنی سیترالین، اسیدآمینه غیرضروری، هستند که دارای خاصیت ضدفشار خون است. این اسیدآمینه نه تنها موجب کاهش فشارخون شاهرگی می شود بلکه موجب افزایش آزادشدن اکسیدنیتریک هم می شود و بدین ترتیب به کنترل فشار خون کمک می کند.

تخم های هندوانه دارای تاثیر حفاظتی از قلب و تاثیر ضداکسایشی هم هستند و به همین خاطر ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهند. از اینرو به افرادی که در معرض بیماری قلبی-عروقی قرار دارند توصیه می شود مصرف تخم هندوانه را در رژیم غذایی شان قرار دهند.

تخم های هندوانه حاوی اسیدهای چرب مونواشباع نشده، اسیدهای چرب پلی اشباع نشده و اسیدهای چرب اُمگا-3 هستند. این چربی ها نه تنها به کاهش سطح کلسترول LDL کمک می کنند بلکه در تحت کنترل نگه داشتن کلسترول هم نقش دارند.

از دیگر خواص تخم هندوانه، کمک به درمان عفونت باکتریایی است. تخم هندوانه حاوی مواد شیمیایی گیاهی است که به عنوان عامل احتمالی ضدمیکروبی عمل می کند و از اینرو به مقابله با عفونت های باکتریای کمک می کند.

همچنین تخم هندوانه دارای ترکیبات ضداکسایشی و ضدالتهابی است که به درمان التهاب مجاری ادراری کمک می کند.
منبع: مهر              http://www.asriran.com/fa/news/455724



تاریخ : سه شنبه 94/12/18 | 6:0 صبح | نویسنده : HD
زمانی که کارکرد کلیه ها به زیر 10 درصد برسد، در واقع کلیه های بیمار از کار افتاده است و اگر کارکرد کلیه به 50 درصد رسیده باشد، بیمار علائمی همچون کم خونی، رنگ پریدگی، ضعف را به همراه دارد.
مراقب کلیه های فرزندتان باشیدفوق تخصص کلیه و فشار خون گفت: یکی از علل ابتلا به اختلالات کلیوی، عفونت ادراری ساده در دوران کودکی افراد است، به طوری که در 25 درصد از کودکانی که به عفونت ادراری ساده مبتلا می شوند، احتمال اختلالات کلیوی در آینده افزایش می باید.
 
دکتر شهناز اتابک در آستانه روز جهانی کلیه (20 اسفند ماه) افزود: بسیاری از خانواده ها به دلیل سهل انگاری توجه چندانی به عفونت های ساده ادراری در کودکان نشان نمی دهند و همین امر باعث می شود که در سنین بالاتر مشکلات کلیوی در میان افراد بیشتر مشاهده شود.

به گفته دکتر اتابک، ابتلا به بیماری های کلیوی و یا نارسایی کلیه بدون علامت است و به واقع، هنگامی که بیمار مراجعه می کند، زمانی است که کارکرد کلیه او به زیر 50 درصد کاهش یافته است.

اتابک اظهار کرد: زمانی که کارکرد کلیه ها به زیر 10 درصد برسد، در واقع کلیه های بیمار از کار افتاده است و اگر کارکرد کلیه به 50 درصد رسیده باشد، بیمار علائمی همچون کم خونی، رنگ پریدگی، ضعف را به همراه دارد.

فوق تخصص کلیه و فشار خون توصیه کرد: افرادی که در خانواده های آنان نارسایی مزمن کلیوی دیده شده است باید هر شش ماه یکبار و افراد سالم هر سه سال یکبار برای آزمایش و بررسی از نظر کراتینین مراجعه کنند.

به گفته اتابک، با رسیدن به مرحله مشاهده علائم نارسایی کلیه مانند کم خونی، خستگی، اختلال تمرکز و بدخوابی، دیگر برای درمان خیلی دیر شده است.

وی با بیان این که کلیه کودکان حساس بوده و بیماری آنان باید به طور کامل تحت درمان قرار گیرد، توصیه کرد: بهتر است خانواده ها هر گونه تغییر در رنگ، بو و تکرر ادرار در کودکان را جدی بگیرند و با مشاهده تب بالا و طولانی مدت، بی قراری، درد زیر شکم کودک به مراکز درمانی برای انجام آزمایش ها مراجعه کنند.

این نفرولوژیست با بیان اینکه امروزه بیماری های مادرزادی افزایش یافته است، ادامه داد: استعمال سیگار روی جنین اثرات منفی دارد و کودکانی که از مادران سیگاری به دنیا می آیند، وزن کمتری دارند و در برابر صدمه و نارسایی کلیه ها آسیب پذیرند.

به گفته وی، وزن جنین با سلامت کلیه ها ارتباط تنگاتنگ دارد و تاثیر گذار است.

دکتر اتابک همچنین دیابت را شایع ترین علت نارسایی کلیه در جهان دانست و اظهارکرد: با کنترل دیابت می توان از بسیاری از موارد نارسایی کلیه پیشگیری کرد. همچنین فشار خون نیز از دیگر مواردی است که اگر تحت کنترل قرار نگیرد منجر به نارسایی کلیوی خواهد شد.

اتابک یادآور شد: بیماری های کلیوی از نظر اقتصادی و اجتماعی هزینه زیادی را بر سیستم سلامت کشور وارد می کند و اگر در زمینه پیشگیری از بیماری ها برنامه ها اصولی صورت گیرد، از بروز بسیاری بیماری ها و همچنین هرینه های آن کاسته خواهد شد.

این نفرولوژیست ادامه داد: تاکنون مرکز و کلینیک خاصی که بتوان بیماری دیابت و یا فشار خون بیماران را تحت کنترل دراورد، وجود ندارد و تنها 25 درصد از بیمارانی که به مراکز درمانی مراجعه می کنند، فشار خون خود را تحت کنترل درمی آورند.
منبع: ایرنا            http://www.asriran.com/fa/news/455734



  • قالب وبلاگ