چه غذاهایی برای دندان و لثه ها مفید هستند؟
چیزهایی که می خورید یا می نوشید مستقیما روی سلامت دندان و لثه ها تاثیر می گذارد. دهان اولین جایی است که با غذا ارتباط برقرار می کند، و اسیدیته آن روی دندان ها و لثه ها می نشیند و روی آنها تاثیر می گذارد. ما معمولا کیفیت غذا روی سلامت و وزن مورد توجه قرار می دهیم، اما کیفیت برنامه غذایی دندان ها را هم تحت تاثیر قرار می دهد.
تحقیقات ثابت کرده نشانه های فقر مواد مغذی در برنامه غذایی ابتدا خود را در سلامت دهان نشان می دهد. غذاهای جویدنی سرشار از قند یا چسبنده مانند نان سفید باید به صورت کلی در برنامه غذایی محدود شوند تا کمتر سلامت دندان و لثه ها را به خطر بیاندازند. مسواک زدن و شستشوی دندان ها همچنان اولین خط دفاعی به حساب می آید، تا دهانتان سالم بماند. اما خوردن غذای مناسب نیز به محافظت از سلامت دهان کمک می کند.
لبنیات
با توجه به تحقیقات خوردن بعضی از لبنیات به کاهش اسیدیته دهان کمک می کند. این مورد بسیار مهم است چون اگر غذا و بزاق هر دو اسیدی باشند، آسیبی که به دندان وارد می شود دو چندان است. پنیر مخصوصا می تواند تا حدود زیادی به کاهش اسیدیته دهان کمک کند حتی بیشتر از ماست بدون قند و شیر. ماست و کفیر همچنین منابعی از باکتری های مفید به نام پروبیوتیک را مهیا می کنند، پروبیوتیک با باکتری هایی که باعث ایجاد حفره و آسیب به لثه ها می شود مبارزه می کند. فقط به خاطر داشته باشید ماست و کفیری مصرف کنید که حاوی قند اضافه شده نباشد. قند می تواند تمام فواید این دو برای دندان و لثه ها را از بین ببرد. محصولات لبنی همچنین منابعی غنی از کلسیم، ویتامین D و فسفر هستند که برای ساخت استخوان هایی قوی لازمند، اما برای داشتن دندان هایی قوی نیز به کار می آیند.
سیب، کرفس و هویج خام
این میوه و سبزیجات ترد می توانند پلاک های چسبیده به دندان ها را کاهش دهند. تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای ترد می تواند باعث تمیز کردن دندان ها از ساخت پلاک شود. دیگر میوه و سبزیجات ترد مانند خیار و فلفل خام نیز می توانند همین مزایا را برای دندان داشته باشند و آنها را از باکتری های مفید تمیز کنند. این غذاها همچنین سرشار از مواد مغذی هستند که باعث ساخت سلول های جدید در بدن می شوند، و برای بازسازی و التیام آسیب وارد شده به دندان و لثه ها بسیار مهم به حساب می آیند. همچنین میوه ها و سبزیجات فیبری می توانند ترشح بزاق را تحریک کنند. ترشح بزاق برای سلامت دندان ها مفید است چون بزاق اثری از کلسیم و فسفر است. این مواد معدنی به بازسازی دندانی که از باکتری ها فرسایش یافته کمک می کند.
بادام
بادام نیز مانند برخی از میوه ها و سبزیجات ترد است و می تواند همان تاثیر را روی دندان ها داشته باشد. بادام همچنین یکی از منابع کلسیم است و می تواند انتخابی هوشمندانه برای کسانی باشد که به لاکتوز حساسند و یا از لبنیات استفاده نمی کنند. ترکیب کردن بادام با برخی از میوه و سبزیجات خام می تواند تاثیر تمیز کردن دندان ها از پلاک را دوچندان کند و همچنین مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان که برای داشتن دندان و لثه ای سالم مورد نیاز است را فراهم کند.
چای سبز و سیاه
شاید فکر کنید چای باعث ایجاد لکه روی دندان می شود. با این حال نوشیدن چای سبز یا سیاه برای سلامت دهان و دندان می تواند مفید باشد. چای سرشار است از آنتی اکسیدان و فیتوکمیکال. این مواد همچنین می توانند مانع فرسایش دندان توسط باکتری ها شوند. خردن چای ساخت پلاک روی دندان ها را کاهش می دهد ، همچنین پلی فنول های موجود در چای سیاه می توانند از بوی بد دهان جلوگیری کنند.
کشیدن روغن نارگیل
اگر به دنبال راهی هستید که به صورت طبیعی با باکتری ها مبارزه کنید، شاید تا به حال درباره کشیدن روغن نارگیل به دهان و دندان شنیده باشید. یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل را به مدت 10 تا 20 دقیقه به داخل دهان خود می کشید و نگه می دارید. برخی از باکتری ها و پلاک ها ساده تر در چربی ها حل می شوند. گرداندن چربی در دهان به کم شدن مقدار باکتری ها و پلاک ها کمک می کند.
این کار از زمان های بسیار قدیم انجام می شده. امروزه تحقیقات نیز اثر این کار و مزیت آن برای سلامت دهان و دندان را به اثبات رسانده است. علاوه بر روغن نارگیل می توانید از روغن های کنجد و آفتابگردان نیز استفاده کنید. یک تحقیق نشان دادن کشیدن روغن با روغن نارگیل به مدت 30 روز به کاهش ساخت پلاک که عامل ورم لثه است کمک می کند. روغن نارگیل به خصوص دارای خواص ضد میکروبی است چون حاوی مقدار زیادی اسید لوریک است. اضافه کردن روغن نارگیل به برنامه غذایی می تواند مقدار پلاک ها را کم کند. اما برای گرفتن نتیجه مطلوب متخصصان توصیه می کنند روغن کشیدن را با 5 دقیقه شروع کنید. سپس کم کم به 15 تا 20 دقیقه افزایشش دهید. وقتی کار تمام شد حتما روغن را از دهانتان بیرون بریزید. روغن کشیدن نمی تواند جای نخ دندان و مسواک زدن را بگیرد و باید به عنوان چیزی اضافه بر مسواک زدن استفاده شود.
برای داشتن دندان و لثه های سالم از چه چیزهایی اجتناب کنیم؟
غذاهای نرم مانند نان سفید، غذاهای پخته یا چیپس های فرآوری شده می توانند در دهان چسبنده شوند و بین دندان ها گیر کنند. شیرینی و شکلات های چسبنده مانند تافی نیز بسیار چسبنده هستند و بین دندان ها می مانند و رشد باکتری ها در دهان را افزایش می دهند. نوشیدنی های گازدار و آب میوه ها، باعث ایجاد منبع متمرکز قند در دهان می شوند. نوشیدنی های گازدار به ویژه حاوی اسید های فسفری هستند که دندان را فرسایش می دهد.
منبع: دکتر کرمانی
http://www.asriran.com/fa/news/494773
--------------------
یک دستیار تخصصی طب سنتی ایران غذاهای مفید برای بهبود سرفه را تشریح کرد.
مریم مقیمی درباره غذاهای مفید برای بهبود سرفه اظهار داشت: از مواد غذایی که به بهبود سرفه کمک میکند میتوان به زرده تخممرغ عسلی, حریره بادام, شیر بادام و عسل انجیر اشاره کرد.
بهگفته وی ترکیبی که در آن بادام پوستگرفته پودرشده و شکر بهمیزان مساوی و بهاندازه نصف آن مویز بیدانه با هم مخلوط شده باشند برای سرفههای کهنه بسیار مفید است.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: حلوای 4 مغز (بهخصوص حلوایی که در آن از مغز بادام یا مغز گردو استفاده شده باشد), ماش پلو با روغن بسیار کم و شیره بادام که برای تهیه شیره بادام، پوست قهوهای بادام درختی را گرفته، آن را آسیاب کرده یا در دستگاه میکسر، میکس کرده و روی آن آب جوش بریزید, سپس آن را صاف کنید و بنوشید که برای رفع سرفه بسیار نافع است.
مقیمی ادامه داد: شوربا یا آبگوشت مرغ چاق با مقداری نخود، شیره بادام و کمی برگ پنیرک, مصرف روزانه یک قاشق آب پیاز پخته صبح ناشتا نیز برای بهبود سرفه مفید است.
وی بیان داشت: شلغم و کدو حلوایی پخته, شیر بادام، حریره بادام, دمکرده آویشن که با "عسل انجیر" شیرین شده باشد، شیرهویج و لعاب "بهدانه" نیمگرم که با کمی نبات شیرین شده باشد نیز بسیار در رفع سرفه مفید است.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: جو پوستکنده، کشمش بدون هسته، شنبلیله، از هرکدام 100 گرم، گل گاوزبان، "بهدانه" از هرکدام 25 گرم، با آب روی حرارت ملایم بهمدت یک ساعت بجوشد تا لعاب بدهد, سپس صاف کرده با 250 گرم عسل مخلوط کرده و روزی 3 بار هر بار یک قاشق غذاخوری میل شود برای رفع سرفه بسیار مفید است.
منبع: تسنیم
http://www.asriran.com/fa/news/494703
سرطان از جمله بیماریهایی است که به دلیل سرعت پیشروی و نداشتن علائم، باعث وحشت بیماران میشود، اما علائمی وجود دارد که اگرچه به طور قطعی نشان? سرطان نیست، اما میتواند هشداری برای مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت سلامتی باشد.
سرطان بیش از دویست نوع است و شایع ترین انواع آن سرطان پروستات، تخمدان، پستان، مثانه، رود? بزرگ، راست روده، کلیه، رحم به علاو? سرطان خون و پوست است.
متأسفانه این سرطان ها به دلیل آن که در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شوند احتمال درمان کمی دارند اما جدی گرفتن این علائم می تواند به تشخیص سریع تر بیماری کمک کند:
1- کاهش وزن ناگهانی: معمولا کسانی که به طور ناگهانی وزن از دست می دهند ممکن است به سرطان ریه و یا پستان مبتلا باشند. کاهش وزن در پی از کار افتادن کبد و تضعیف عملکرد آن رخ می دهد که عبارت از کنترل اشتها و دفع سموم است. کاهش وزن ممکن است نشان? سرطان های دستگاه هاضمه مانند رود? بزرگ نیز باشد.
2- التهاب و تب دائمی: التهاب مکرر از عوارض سرطان خون است مخصوصا وقتی که خون به تولید مقادیر غیرطبیعی از گلبول سفید می پردازد و با علائمی مانند آنفلوانزا و آبریزش بینی همراه است.
3- ضعف و خستگی
4- تنفس دشوار و همراه با صدای سوت: این می تواند یکی از علائم سرطان ریه باشد.
5- درد قفس? سینه و سرف? دائم، سرطان خون و ریه می توانند همراه با چنین عوارضی باشند. اگر دردها گذرا و یا فصلی باشند جای نگرانی نیست اما اگر به صورت روزانه و دائمی باشند باید فورا به پزشک مراجعه شود.
6- نفخ
7- گر گرفتگی دائم
8- مشکلات روده ای
9- مشکلات بلع، که می تواند از عوارض سرطان گردن رحم و یا ریه باشد.
10- یرقان: زردی پوست و چهره به همراه زردی سفیدی چشم. این علائم به غیر از عوارض مشکلات کبدی می تواند نشان? سرطان پانکراس باشد.
11- تورم و توده های غیرعادی
12- عوارض پوستی و بروز لکه های جدید و متغیر روی آن.
13- تغییر در ناخن ها: تغییرات عجیب در ناخن ها از مهم ترین نشانه های سرطان است. بروز خطوط و لکه های سیاه یا قهوه ای نشانگر سرطان پوست است اما اگر رنگ آن ها زرد شود می تواند نشانی از سرطان کبد باشد.
14- دردهای ناحی? شکم و لگن خاصره: دردهای لگنی می تواند نشان? بیماری های خطرناکی باشد. این درد یکی از عوارض کیست های تخمدان است که معمولا نادیده گرفته می شود و به سرطان رحم تغییر شکل پیدا می کند.
15- درد ناشناخته ای که بیش از یک ماه طول بکشد: در صورت بروز هر دردی که بیش از یک ماه طول بکشد حتما باید به پزشک مراجعه شود زیرا ممکن است نشان? سرطان استخوان یا بیضه باشد.
16- خون ریزی دائمی و غیرطبیعی: یکی از عوارض اولی? ابتلا به سرطان رود? بزرگ و سرطان خون باشد و نیاز به مشاور? فوری با پزشک دارد.
منبع: العالم
http://www.asriran.com/fa/news/494651
حس بویایی شما تجربه ای که از دنیای اطراف خود دارید را غنی می سازد. بو و عطرهای مختلف می توانند خلق و خوی شما را تغییر دهند، خاطره ای قدیمی را به یاد شما بیاورند، و حتی ممکن است به هرچه محکمتر شدن پیوندهای عاطفی شما منجر شوند. حس بویایی نقشی کلیدی در سلامت انسان نیز ایفا می کند. اگر توانایی بویایی شما کاهش یابد، این شرایط می تواند بر رژیم غذایی و تغذیه، بهزیستی جسمانی، و ایمنی روزمره شما تاثیرگذار باشد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "انآیاچ"، چیزهایی که ما بو می کنیم از قهوه تا درختان کاج در جنگل یا دود آتش، در حقیقت مولکول های کوچکی هستند که از مواد اطراف ما منتشر می شوند. هنگامی که ما این مولکول ها تنفس می کنیم، آنها سلول های حساس ویژه ای داخل بینی را تحریک می کنند. هز یک از این سلول های حساس تنها دارای یک نوع گیرنده بو هستند. روایح موجود در محیط زیست بیشتر از گیرنده های بویایی هستند اما یک مولکول می تواند ترکیبی از این گیرنده ها را تحریک کند و بر همین اساس یک نماینده منحصر به فرد در مغز برای یک رایحه خاص ایجاد می شود.
به گفته دکتر گری بوشان، پژوهشگر در مرکز حواس شیمیایی مونل در فیلادفلیا، تخمین زده می شود تعداد رایحه هایی که مردم می توانند تشخیص دهند چیزی بین 10 هزار و 100 میلیارد یا حتی بیشتر است. همه ما ترکیبی متفاوت از سلول های تشخیص رایحه را در بینی خود داریم. از این رو، حساسیت افراد در زمینه بویایی می تواند بسیار متفاوت باشد. در حقیقت، هنگامی که دو نفر یک شی را بو می کنند، درک آنها از آن بو می تواند بسیار متفاوت باشد.
از آن جایی که اطلاعات رایحه به بخش های مختلف مغز ارسال شده اند، روایح می توانند جنبه های بسیاری از زندگی ما را مانند حافظه، خلق و خو، و احساسات را تحت تاثیر قرار دهند. برای هزاران سال، گیاهان معطر در بسیاری از فرهنگ های جهان به عنوان روش های درمانی مورد استفاده قرار گرفته اند که از آن جمله می توان به چین، هند، و مصر اشاره کرد. به عنوان مثال، رایحه درمانی یا آروماتراپی استفاده از روغن های گرفته شده از گل ها، گیاهان دارویی، یا درختان برای بهبود بهزیستی جسمی و روحی را هدف قرار داده است.
تا به امروز، مدارک و شواهد علمی اندکی از اثرگذاری رایحه درمانی بر بیشتر مسائل مرتبط با سلامت موجود بوده اند. با این وجود، خاطرات بویایی می توانند زنده و بلند مدت باشند که می تواند اثری مثبت به همراه داشته باشد.
اسطو خودوس مثال خوبی در این زمینه محسوب می شود که به عنوان یک رایحه آرامش بخش شناخته می شود. اما پرسش این است: آیا این گیاه دارای رایحه ای آرامش بخش است زیرا ما در گذشته تجربه کسب آرامش با این رایحه خاص را داشته ایم و از این رو ارتباط برقرار کردن با آن را فرا گرفته ایم؟ دانشمندان همچنان در حال آزمایش اثرگذاری انواع مختلف رایحه درمانی بر سلامت و بهزیستی ما هستند.
بو برای درک مزه نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. هنگام جویدن غذا رایحه هایی آزاد می شوند که از دهان و گلو به بینی راه می یابند. بدون بو، ما می توانیم تنها پنج مزه اصلی را شامل شوری، شیرینی، تلخی، ترشی و خوشمزه را شناسایی کنیم. اما مغز ما اطلاعات ارسال شده از گیرنده های مزه و بویایی را با یکدیگر ترکیب می کند تا درکی از مزه های مختلف را ایجاد کند.
موارد بسیاری می توانند به از دست دادن حس بویایی منجر شوند. گرفتگی بینی، یا وجود پلیپ در بینی می تواند جریان هوا را مسدود کرده و از این رو روایح به سلول های حساس بینی نمی رسند. این اثرات به طور معمول موقتی هستند و پس از رفع گرفتگی و درمان حس بویایی شما باید دوباره باز گردد.
اما برخی چیزها می توانند از دست دادن بلند مدت حس بویایی را موجب شوند. به عنوان مثال، آسیب سر یا ویروس می توانند برخی مواقع به اعصاب مربوط به حس بویایی آسیب وارد کنند. حس بویایی شما می تواند با افزایش سن نیز به طور طبیعی تضعیف شود. این در شرایطی است که بسیاری از مردم ممکن است حتی از وجود مشکل در حس بویایی خود باخبر نباشند.
کیفیت موضوعات مرتبط با زندگی افراد در نتیجه از دست دادن حس بویایی با توجه به وضعیت آنها متفاوت است. آثار این شرایط می توانند بسیار گسترده و زیاد باشند. در همین راستا، غذا خوردن دیگر همانند گذشته لذت بخش نخواهد بود. حتی ممکن است فرد علاقه و تمایل خود به غذا خوردن را از دست بدهد یا عادات تغذیه ای خود را تغییر داده و به یک رژیم غذایی ناسالم روی بیاورد.
افرادی که حس بویایی خود را از دست داده اند برخی مواقع تلاش می کنند با افزودن نمک یا شکر بیشتر به غذاهای خود مزه آنها را تقویت کنند. اما این اقدام برای افرادی که در معرض خطر شرایط پزشکی خاص مانند فشار خون بالا، بیماری کلیه، یا دیابت هستند، مشکل آفرین است. اگر فکر می کنید کاهش حس بویایی می تواند بر کیفیت زندگی شما تاثیرگذار باشد مشورت با پزشک خود را فراموش نکنید.
از دست دادن قدرت بویایی می تواند شما را در معرض خطر جانی قرار دهد زیرا ممکن است توانایی شناسایی بوی دود یا بوی گاز طبیعی را هنگام آتش سوزی یا نشت گاز نداشته باشید.
با افزایش سن، توانایی بویایی تا حدی در بینی کاهش می یابد اما بیشتر افت توانایی بویایی در مغز رخ می دهد. دلیل اصلی این شرایط اختلال در عملکرد مناطقی در مغز است که با بویایی و حافظه در ارتباط هستند. اما مشکلات شما در زمینه حس بویایی می تواند نشانگر چیزی بیشتر از افزایش سن باشد. برخی مواقع، کاهش قدرت بویایی می تواند یک نشانه اولیه از بیماری هایی جدی مانند پارکینسون، آلزایمر یا بیماری MS باشد.
اگر غذای شما مزه و بوی که انتظار دارید را ندارد با پزشک خود مشورت کنید. با انجام یک آزمایش شناسایی بویایی «خراش و استشمام» پزشک می تواند به ارزیابی نوع اختلال بویایی شما کمک کند. این آزمایش به تنهایی نمی تواند مشکلات سلامت جدی را تشخیص دهد اما می تواند در کنار آزمایش های دیگر اطلاعات کاملی را در اختیار پزشک قرار دهد.
به گفته دکتر بوشان، بویایی می تواند مرموزترین حس در میان حواس پنج گانه انسان باشد. ما اطلاعات خوبی درباره از دست دادن حس بویایی داریم و در تشخیص ان نیز با مشکل خاصی مواجه نیستیم. اما در بیشتر موارد ما هیچ درمانی برای موارد بلند مدت از دست دادن بویایی نداریم که به طور گسترده قابل اعتماد و قابل قبول باشد. نتایج برخی مطالعات نشان داده اند تمرینات بویایی می توانند به ارتقا توانایی جداسازی و شناسایی روایح کمک کنند. این می تواند رشد گیرنده های جدید را تحریک کرده یا توانایی مغز برای تفسیر سطوح کم روایح را بهبود ببخشد. اما پژوهشگران همچنان در حال فراگیری چگونگی کارکرد آن هستند.
مترجم: محمد مهدی حیدرپور
http://www.asriran.com/fa/news/493717
.: Weblog Themes By Pichak :.